Header rotterdam hague airport

Rotterdam The Hague Airport    ( EHRD )

 

Historie van FS Haaglanden

 

De historie van onze flight simulator groep begint bij de oprichting op 1 april 2006, in Den Haag bij wijkberaad Leijenburg op de locatie Hoogkarspelstraat. Die werd door de HCC gebruikt als een algemene ontmoetingsplaats voor HCC leden met hun uiteenlopende computer interesses. De toenmalige locatiemanager vroeg aan Wim Arbouw of de nieuwe flight simulator Microsoft FS 9 niet iets was voor deze locatie. Wim zijn interesse was gewekt en samen met Ad v.d. Heuvel was dit het begin van FS Haaglanden, toen nog de FS GebruikersGroep_HCC Haaglanden geheten, deel uitmakend van de regio HCC Haaglanden en bestuurd vanuit Zoetermeer.

Er volgden succesvolle jaren met een groeiend aantal enthousiaste leden die zich allemaal het vliegen eigen wilde maken. Daartoe werden cursussen en presentaties georganiseerd die behalve gezelligheid ook veel kennis opleverden. De leden vormden steeds meer een hechte en sociale gemeenschap die met hun onderlinge contacten de kennis van het vliegen naar een hoger niveau wisten te brengen.

fs presentatie voorburg

 

Een belangrijk fenomeen bij de club is het jaarlijkse uitstapje begin november naar het Aviodrome in Lelystad waar het tweedaagse feestje voor flight simmers, het FS weekend plaatsvind. Sinds jaar en dag draagt onze teamcaptain Piet Lubout, samen met zijn crew van enkele kernleden, met een actuele presentatie met één van onze  flight simulatoren bij aan het succes van het FS weekend. Eén van de succesvolste weekends was die in 2013, met de presentatie van de Lockheet Super Constellation L-749A beter bekend als de Connie.

Echter, het10 jaar organiseren van de vele activiteiten begon bij Wim en Ad z`n tol te eisen en er werd naar een nieuw bestuurlijk elan gezocht. In mei 2016 was Hans de Vries bereid de bestuurlijke taken over te nemen en daarmee was de continuïteit van de club een feit.

Een van de grote wensen was dat er nieuwe computers moesten komen. Dat werd in 2016 en 2017 ook gerealiseerd. Vanaf dat moment was de hardware weer geschikt voor de nieuwere flightsim programma’s als X-Plane en P3D en was het vliegen weer een feestje.